Scroll Top
airco onderhoud

Een goed werkende airco is prettig én noodzakelijk in
zowel de zomer als de winter. Bij Profile helpen we je
snel, efficiënt en professioneel met de airco in jouw auto.

Een goed werkende airco is belangrijk

Een goed werkende airco zorgt voor de juiste temperatuur en regelt de luchtvochtigheid

De airco voorkomt dat ruiten beslaan

Een goed werkende airco voorkomt een onprettige geur in je auto

Het interieurfilter dat onderdeel is van het aircosysteem houdt verontreinigde lucht tegen

Grote leasemaatschappijen gaan voor aircoservice naar Profile!

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval gaan voor aircoservice naar Profile. Ze weten dat we de beste monteurs in huis hebben die snel en vakkundig airco’s servicen en repareren.

Voor snel en vakkundig airco-onderhoud
ga je naar Profile

Profile monteurs kennen de aircosystemen van alle automerken op hun duimpje. Ze weten precies op welke punten ze moeten letten en kunnen bij een eventuele reparatie een indicatie geven van de kosten.

Maak een afspraak, dan kunnen we je nóg sneller helpen!

Met je kenteken beschikken we direct over alle belangrijke gegevens van je auto. We kunnen je dan beter helpen omdat we precies kunnen zien met wat voor een auto jij bij ons langs zal komen. Kies je vestiging en bepaal zelf welke datum en tijd je het beste uitkomen.

* Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel R1234yf. Airco onderhoud met het koudemiddel R1234yf kost 183.-

Airco geurbehandeling

Heb je last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer je de airco aanzet in je auto? Die wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kun je een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en ander micro organismen en de groei van nieuwe wordt vertraagd.

Airco bijvullen

Wanneer blijkt dat de airconditioning niet meer goed werkt, is het vaak nodig je airco bij te vullen met koudemiddel. Je verliest tot wel 10% koudemiddel per jaar, regelmatig bijvullen is daarom van groot belang.

 • Je aircosysteem blijft in goede conditie
 • Je voorkomt dure reparaties
 • Direct koudere lucht uit de airconditioning
 • Een aangename temperatuur in het voertuig in zowel de zomer- als winterperiode
 • Betere luchtvochtigheid
 • Gaat het beslaan van autoruiten tegen
 • Je voorkomt dat bacteriën zich nestelen in je aircosysteem

Veel gestelde vragen

De kosten van airco onderhoud voor je auto bij Profile kunnen verschillen. Dit hangt namelijk sterk af van het koudemiddel dat in jouw auto moet. Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel R1234yf.

 • Een aircobeurt met het ‘oude’ koudemiddel R134A kost €122.-
 • Een aircobeurt met het nieuwe koudemiddel R1234yf kost €183.-

Dat is inclusief het koudemiddel, ongeacht hoeveel er in je auto gaat. Als blijkt bij het bijvullen dat je aircosysteem een lekkage of defect heeft, dan overleggen wij altijd eerst over de kosten voor reparatie. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Zo helpen we je altijd eerlijk en snel weer op weg. Voor vragen over het airco onderhoud van jouw voertuig kun je contact opnemen of een afspraak inplannen.

Jaarlijkse controle van de airco in je auto is zeer belangrijk. Je airco verliest koudemiddel, tot wel 10% per jaar. Je airco werkt dan niet meer optimaal, waardoor schimmels en bacteriën kunnen zich nestelen. Als gevolg hiervan kan het aircosysteem zelfs kapot gaan. De kosten van deze reparaties kunnen dan hoog oplopen. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn en deze dure reparatie kun je voor zijn. Natuurlijk kunnen wij je bij Profile dan helpen, maar liever voorkomen wij deze kosten. Hierbij is het dan van belang dat je je airco jaarlijks laat onderhouden.

Bij een airco onderhoudsbeurt worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

 • Recyclen en bijvullen koudemiddel
 • Controle functioneren airco, of eventuele lekkage
 • Preventief toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
 • Controle van het interieurfilter

Sinds 1 januari 2017 zijn alle nieuwe auto’s afgeleverd met het nieuwe koudemiddel R1234yf. Dit koudemiddel is een broeikasgas en is veel minder schadelijk dan stoffen die voorheen werden gebruikt in arico’s. Het is een stuk milieuvriendelijker en draagt op die manier bij aan de duurzaamheid.

Door nieuwe milieuwetgeving mag het oude koudemiddel niet meer worden gebruikt in nieuw afgeleverde auto’s. Daarnaast is speciale apparatuur nodig. De meeste vestigingen beschikken als één van de eerste in Nederland over deze apparatuur en helpen je graag verder. Een aircobeurt met het nieuwe koudemiddel R1234yf kost €183,-.

Onze vestigingen