Scroll Top

SUV banden

SUV banden en 4×4 banden bij profile

SUV’s en 4×4 terreinwagens zijn banden met specifieke eigenschappen. De keuze voor de beste 4×4 banden is afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijstijl. Zoek in de zoekformule hierboven naar de juiste banden voor jouw SUV.

Waarom SUV banden kopen bij profile?
  • Aanbod gespecificeerd op rijstijl en rijomstandigheden.
  • Optimale grip op onverhard terrein.
  • Tevens zijn SUV banden van Profile geschikt op verharde wegen.
SUV band

SUV banden zijn vooral geschikt voor auto’s die meer dan 90% op normale, verharde wegen rijden. De band kan makkelijk hoge snelheden aan en blijft optimaal presteren. Een SUV band heeft het loopvlakpatroon van een wegband, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten.

4×4 banden

Steeds meer automobilisten ontdekken de voordelen van de 4×4 en SUV-auto’s. Profile houdt rekening met de hoge eisen die de berijders aan banden stellen. De 4×4 banden of SUV banden moeten twee belangrijke kwaliteiten bezitten: enerzijds moeten zij goed uit de voeten kunnen op onverharde wegen, anderzijds moeten zij aansprekende resultaten boeken op verharde wegen; de balans tussen trekkracht en comfort.

Moderne 4×4 banden zorgen dankzij het diepe bandenprofiel met de vele lamellen voor veel grip op onverhard terrein. Door de speciale rubbersamenstelling levert de 4×4 band een hoog rendement en veroorzaken de banden veel minder geluid op de openbare weg. Veel 4×4 banden zijn voorzien van een speciale velgbeschermrand om beschadigingen aan het wiel te voorkomen.

Diverse mogelijkheden voor een profielkeuze voor 4×4 banden:

100% wegprofiel
Dit profiel is aan te raden als je vooral op de weg rijdt. In de berm of in onverharde omstandigheden heb je geen tot weinig tractie.

60% weg- en 40% terreinprofiel
Een AT-profiel is aan te bevelen. De meeste merken hebben 4×4 banden met dit profiel in hun assortiment. Je rijdt prima op de weg en je kunt ook in de meeste terreinomstandigheden goed rijden.

30% weg- en 70% terreinprofiel
Dit zijn de zogenaamde MUD-profielen, een grof profiel voor zware omstandigheden in vette modder of op een rotsachtige bodem. Het is verstandig om ze als extra wielen te monteren en na het terreinrijden te wisselen.

100 % terreinprofiel
Een volledig terreinprofiel voor extreme omstandigheden en heftige terreinen. Het rijden op de weg is met deze 4×4 banden alleen mogelijk met aangepaste snelheid.