Scroll Top
autobanden

De beste autobanden en
merken snel gemonteerd

 

Banden zijn er in allerlei maten en types. Voor de beste bandenservice ga je daarom naar Profile. Je banden zorgen er immers voor dat je veilig op je bestemming aankomt. Bij Profile hebben we daarom een uitgebreid assortiment autobanden. Deze kunnen we zorgvuldig en snel monteren of wisselen. Ook het balanceren en uitlijnen kunnen we bij Profile als geen ander. Dit is van groot belang, omdat er ongewenste trillingen kunnen ontstaan in het stuur. Daarnaast bespaar je hierdoor ook nog eens een hoop brandstof.

De keuze voor de beste autobanden
begint bij het beste advies

Naast het leveren van de beste banden voor jouw auto, geven we bij Profile ook professioneel advies. Door jarenlange kennis en ervaring weten onze specialisten als geen ander welke band bij jouw auto past. Duurdere premium banden, goedkopere banden, zomerbanden, winterbanden, all-season banden…, bij Profile weten wij waar je naar op zoek bent. Niet voor niets zijn grote leasemaatschappijen zoals AlphabetArval en LeasePlan trotse klant bij Profile. Zelfs Defensie gaat voor banden naar Profile!

Clear Filters

Banden wisselen combineren met een onderhoudsbeurt? Het kan!

Het wisselen van banden en een onderhoudsbeurt kun je bij Profile combineren. Zo ga je efficiënt met je tijd om en kost het zo min mogelijk tijd. Je kunt de afspraak om banden wisselen zelfs combineren met een APK. De APK is zelfs gratis in combinatie met een grote onderhoudsbeurt. Wat levert dit je op? In plaats van 3 afspraken slechts 1 afspraak en je bent meteen klaar. Je hoeft dus maar één keer naar Profile te komen en wij zorgen ervoor dat je snel weer veilig de weg op kunt!

Nieuwe autobanden snel
en vakkundig gemonteerd

Nieuwe banden koop je bij Profile. Zowel online als in een Profile-vestiging. Niet alleen vanwege de goedkope prijs en het goede advies, maar ook door de vakkundige montage. Banden juist monteren is enorm belangrijk, omdat banden op deze manier minder snel slijten. Zo kun jij langer door met je nieuwe banden, dat wilt toch iedereen? Daarnaast ervaar je hierdoor ook meer rijcomfort en bespaar je brandstof. Precies, daarom ga je dus voor nieuwe autobanden naar Profile.

Vragen over autobanden

De profieldiepte van je autobanden is wettelijk vastgelegd. Volgens de wet wordt een minimale profieldiepte van 1,6 mm gehanteerd. Echter, een profieldiepte van minder dan 2 mm beschouwen we al als gevaarlijk. Hierdoor adviseren wij bij Profile om je banden te vervangen bij 2 mm. Het advies van 2 mm geldt voor zowel zomerbanden en all-season banden.

Voor winterbanden is dit echter een ander verhaal. Logischerwijs hebben winterbanden een diepere profieldiepte dan zomerbanden of 4-seizoenenbanden. Winterbanden moeten je voorzien van grip en veiligheid bij extreme weersomstandigheden, zoals ijs en sneeuw. Hierdoor houden we voor winterbanden een minimale profieldiepte aan van 4 mm. Zodra winterbanden minder dan 4mm profieldiepte hebben, doen ze niet meer waar ze voor gemaakt zijn.

Meer weten over het bandenprofiel van alle soorten banden en hoe je de profieldiepte meet? Lees verder over het bandenprofiel.

Banden wisselen is niet verplicht. Wil dit zeggen dat je het daarom beter over kunt slaan? Absoluut niet!

Banden wisselen is een essentieel onderdeel van de verkeersveiligheid. In een seizoen met de verkeerde banden rijden kan grote gevolgen hebben door de verschillende profielen per band. Elke band heeft namelijk een andere profieldiepte. Dit geeft een winterband meer grip op nat, besneeuwd en bevroren wegdek bij lage temperaturen. Met hoge temperaturen is de remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Dit onderstreept het belang van geschikte banden per seizoen.

Wanneer je niet veel kilometers rijdt, kunnen all-season banden een oplossing zijn. Met name wanneer je in winters weer niet al te veel kilometers maakt. 4-seizoenenbanden slijten over het algemeen sneller, maar kunnen wel zoals de naam al voorspelt alle seizoenen mee. Voor deze banden is een bandenwissel dus niet nodig.

Afhankelijk van je rijstijl, weersomstandigheden en wegdek gaat een band gemiddeld 20.000 tot 50.000 kilometer mee. Wanneer je op seizoensbanden rijdt, is het verstandig om altijd de juiste banden onder je auto te hebben.

Maart/april: tijd voor zomerbanden

Oktober/november: tijd voor winterbanden

De vanafprijs voor een bandenwissel bij Profile is €42.- voor een volledige set als de band reeds op de velg zit. Afgekort noemen we dit ook wel een bandenwissel op velg.

Ook voor een bandenwissel van zomer naar winter kun je bij ons terecht. Een wissel waarbij de winterbanden en zomerbanden gemonteerd of gedemonteerd moeten worden, kan vanaf €100.- Deze prijs is inclusief balanceren van de banden.

Voor de exacte prijs kun je vrijblijvend contact opnemen met een Profile vestiging in jouw buurt.

De juiste bandenspanning verschilt per band. Er is simpelweg geen universele bandenspanning. Het hanteren van de juiste bandenspanning is essentieel voor het presteren van de band. Zowel een te hoge als een te lage bandenspanning kan de band sneller doen slijten of resulteren in een verhoogd brandstofverbruik. Daarnaast kun je last hebben van minder grip of sneller een klapband krijgen. Bekijk onze bandenspanningstabel. Kom gerust langs bij Profile, dan brengen we gratis jouw banden op spanning.

De juiste bandenspanning zorgt ervoor dat een band optimaal kan presteren. Als de bandenspanning in de band te hoog of laag is kan een band niet optimaal functioneren. Een te hoge of lage bandenspanning zorgt voor minder grip, een groter risico op een klapband. Daarnaast zorgt het voor een hoger brandstofverbruik. De juiste bandenspanning is dus belangrijk om zowel zuinig te rijden als veilig onderweg te gaan. Wanneer je te lang met een te hoge of te lage bandenspanning rijdt, moet je eerder banden wisselen. Om het wisselen van de banden niet eerder dan normaal te laten doen, is het rijden op de juiste spanning essentieel.

Bij een lekke band denken we vaak meteen aan een bandenreparatie. Dit kunnen we bij Profile uiteraard voor je doen. Wanneer je langskomt voor een het repareren van je band, kunnen we vanzelfsprekend ook meteen de banden balanceren en uitlijnen. Uiteraard zorgen we er dan ook voor dat de banden op de juiste spanning staan.

Tegenwoordig is reparatie lang niet altijd meer direct nodig. De meeste nieuwe auto’s rijden tegenwoordig op runflat banden waardoor een lekker band repareren vaak niet direct nodig is. Met dit soort banden kun je op een snelheid van 80 kilometer per uur nog een afstand afleggen van 80 kilometer. Zo kun je altijd veilig een Profile vestiging in de buurt bereiken om je band te vervangen. Auto’s die op runflat banden rijden hebben daarom ook geen reservewiel meer achterin liggen.

Het meten van de profieldiepte van banden kun je eenvoudig zelf doen door middel van de Tread Wear Indicatoren (TWI). Deze indicatoren staan vermeld op de zijkant van de band. In de groef zijn meetpunten aangebracht met de hoogte van 1,6 mm en op een winterband ook van 4 mm. Belangrijk bij het meten van de profieldiepte is dat je dit meet vanuit het midden van de band. Meet daarnaast niet alleen vanaf de binnenkant, maar ook aan de linker- en rechterkant van de band. Wij adviseren de autobanden daarnaast altijd te vervangen of te wisselen als:

  • Er tekenen van veroudering op de band zitten, zoals scheurtjes of uitdroging
  • Bij beschadiging van de band
  • Als er plotselinge slijtage ontstaat op de band
  • Bij extreme schuine slijtage

Het grootste gevaar van slijtage op banden is het ontstaan van een langere remweg. De lengte loopt namelijk snel op hoe meer de band versleten is. Zorg daarom te allen tijde dat je banden voldoende profieldiepte hebben.

Onze vestigingen