Eerlijke én snelle APK
Bij een APK keuring wordt er gecontroleerd of jouw
personenwagen, bestelbus of camper nog voldoet aan
de wettelijke veiligheids- en milieueisen.
Waarom een APK keuring?
Een Algemene Periodieke Keuring (APK) voorkomt gevaarlijke situaties op de weg, door deze keuring zullen er geen onveilige auto deelnemen aan het verkeer. Bij deze wettelijke veiligheidscontrole zal er gekeken worden naar bijvoorbeeld de verlichting van het voertuig. Naast veiligheid van jezelf en mede weggebruikers heeft een APK ook positieve gevolgen voor het milieu. Voertuigen die teveel schadelijk stoffen uitstoten zullen de keuring niet doorstaan, en dus worden afgekeurd.
Combineer je APK met een onderhoudsbeurt
De APK is een wettelijk verplichte keuring, die losstaat van het onderhoud aan je auto. Je kunt de APK-keuring bij Profile combineren met een onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt betaal je zelfs niets voor de APK!
Wanneer moet ik mijn auto
APK laten keuren?
Benieuwd wanneer jouw APK vervalt? Vul je kenteken in en kijk of jouw auto toe is aan een APK-beurt. Vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kan de auto opnieuw gekeurd worden, wees dus optijd. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je de auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.
Zorg dus dat je op tijd een APK-keuring laat uitvoeren bij een van onze specialisten en voorkom dat je een boete krijgt.
Hoe vaak moet mijn auto
APK gekeurd worden?
Personenauto’s met een benzine- of elektromotoren moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden
Wat kost een APK?
De Algemene Periodieke Keuring, ofwel APK is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan de auto. De kosten hiervoor bedragen bij Profile 34.50 en zijn inclusief de afmeldkosten en milieumeting. mochten er eventueel reparaties nodig zijn bespreken we dit vooraf en maken wij een prijsopgave, zo kom je nooit voor onaangename verassingen te staan.
De APK-kosten voor een personenwagen zijn 34.50.
De APK-kosten voor een elektrisch voertuig zijn 54.50.
De APK-kosten voor een bestelwagen zijn 56.00.
De APK-kosten voor een camper zijn 82.00.
Snelle APK-keuring bij Profile
- Wij zijn RDW-erkend
- Vakkundige en APK keurmeesters
- Scherpe prijs voor de hoogste kwaliteit
- Bij eventuele reparaties altijd vooraf een prijsopgave
- Afmeldkosten en milieumeting inbegrepen
- Als je auto wordt afgekeurd en wij de reparaties mogen uitvoeren dan doen we de herkeuring gratis
Goed voorbereid voor
de APK-keuring
Om goed voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je niet voor onaangename verassingen komt te staan zijn er een aantal punten die je vast zelf kan controleren. Deze checklist kun je als leidraad nemen:
- Afmeldkosten en milieumeting inbegrepen
- Check je banden. Een auto wordt met slechte banden afgekeurd. Wettelijk
- gezien mag het profiel van de banden niet minder zijn dan 1,6 mm. Ook
- mogen de banden geen bulten of scheuren vertonen, en moeten de banden
- op één as dezelfde afmetingen hebben. Laat de banden van jouw auto bij
- twijfel nakijken bij een Profile-vestiging bij u in de buurt.
- Check je ruitenwissers. Deze horen geen strepen achter te laten tijdens het wissen.
- Check je lampen. Verplicht voor elke auto zijn 2x stadslicht, 2x achterlicht, 2x remlicht, 2x dimlicht, 2x of 4x groot licht, kentekenplaatverlichting, mistachterlicht (vanaf 1999), achterlicht (vanaf 1999), achteruitrijlichten (vanaf 1999) en een derde remlicht (vanaf 2001).
- Check of je claxon werkt.
- Check of je ruitensproeiers werken.
- Zorg dat de kentekenplaat goed leesbaar is en niet achter de trekhaak verborgen zit.
- Check al je gordels. Ze mogen niet versleten zijn, moeten eenvoudig loskoppelen en moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan getrokken wordt.
- Check of je (voet)rem en handrem goed werken.
- Check of er nog voldoende remvloeistof in het reservoir zit.
Twijfel je of alles in orde is? Maak een afspraak met een van onze specialisten.
Te laat en is je APK verlopen, wat nu?
Een APK-keuring is wettelijk verplicht, wanneer je APK verlopen is mag je dus niet meer met je auto rijden. Je auto mag nog maximaal 2 maanden na verloop van de APK-vervaldatum stil staan op de openbare weg. Na deze periode zal het voertuig APK-goedgekeurd moeten zijn of het kenteken wordt geschorst. Je auto mag dan dus ook niet meer op de openbare weg staan. Niet alleen heeft het gevolgen voor het niet mogen gebruiken van de auto op een openbare weg maar ook op je verzekering. Mocht je toch rijden met een auto zonder geldige APK-keuring dan kan je verzekeraar besluiten zich te onthouden van vergoeding mocht je betrokken zijn bij een ongeluk.
APK afgekeurd?
Blijkt je auto niet succesvol door de keuring heen te komen doordat er bijvoorbeeld een reparatie verricht moet worden, dan zal je auto worden afgekeurd. Vanaf dat moment heb je al eigenaar van de auto 2 maanden om de auto te laten repareren en ervoor te zorgen dat de auto APK-goedgekeurd wordt. In deze 2 maanden mag er alleen in de auto gereden worden als het doel is om naar de autogarage te rijden om de auto te repareren. Geen enkele andere uitzondering is hiervoor mogelijk.
Leasemaatschappijen gaan voor een APK naar Profile
Profile heeft de beste APK-keurmeesters in huis. Ze werken snel en vakkundig. Het zal je daarom misschien niet verbazen dat leasemaatschappijen zoals onder andere LeasePlan, Alphabet en Arval hun APK ook bij ons laten uitvoeren. Fijne gedachte toch? Dat geeft vertrouwen!
Veel gestelde vragen
Een afspraak maken kan online via onze planner. Uiteraard kun je ook bellen naar een vestiging bij u in de buurt.
Neem dan telefonisch contact op met een vestiging bij u in de buurt, we staan je graag te woord.