Scroll Top

Winterbanden

Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij
temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in
de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.

Winterbanden: veilig op weg bij regen en sneeuw

Een afspraak voor een winterbandenwissel in 3 minuten gemaakt

Voorkom ongelukken en rijd bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heb je meer grip op de weg en heb je een kortere remweg. Dat geeft een veilig gevoel. Komen de temperaturen onder de 7°C kies dan voor winterbanden. We raden je aan om van oktober t/m maart op winterbanden te rijden.

We staan klaar om je winterbanden te monteren of te wisselen. Heb je twee sets velgen – voor zowel de winterbanden als de zomerbanden – dan bespaar je op een bandenwissel. Bij Profile ben je ook aan het goede adres voor voordelige bandenopslag en ze zijn dan meteen verzekerd tegen brand en diefstal. Handig toch!

}}

Binnen 45 min gemonteerd

Bij Profile hebben we een enorm assortiment zomerbanden die we snel voor je monteren.

ss

verhogen de veiligheid

Kortere remweg en minder kans op ongelukken en meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel.

betere wegligging

Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling

Leasemaatschappijen gaan voor
winterbanden naar Profile!

Da’s leuk om te weten toch? Leasemaatschappijen als LeasePlan, Alphabet en Arval gaan voor winterbanden naar Profile. Ze weten dat we de beste merken in huis hebben, scherpe prijzen hanteren en banden snel en vakkundig monteren.

Met goed onderhoud gaan winterbanden nog langer mee

Het is slim als je de bandenspanning regelmatig controleert, want met banden op de juiste spanning is de grip beter en bespaar je behoorlijk op brandstof. En je banden slijten minder snel. Uitlijnen en balanceren is eveneens belangrijk. Dat voorkomt onnodige trillingen en ook daarmee rij je zuiniger. Rijden op gladde banden is gevaarlijk, controleer daarom regelmatig de profieldiepte. We hebben nog veel meer slimme bandentips voor je. En heeft je auto een onderhoudsbeurt of APK nodig? Dan kunnen we deze combineren met de bandenwissel!

Vergelijk alle winterbanden
Hankook winterbanden

100% tevredengarantie

Bridgestone winterbanden

DriveGuard Run-Flat technologie

Pirelli winterbanden

Perfect voor ultieme performance

Michelin winterbanden

Grip in winterse omstandigheden

Vragen over winterbanden

Voorkom ongelukken en rij bij nat en koud weer altijd op winterbanden. Dankzij het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden heb je meer grip op de weg en sta je een stuk sneller stil. Het rijden op winterbanden is sterk aanbevolen bij temperaturen onder de 7°C. Wij adviseren daarom om in de maanden oktober t/m maart te kiezen voor winterbanden.

Winterbanden worden in steeds meer Europese landen verplicht. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Rij je in een land waar ze wel verplicht zijn zonder winterbanden, dan riskeer je een flinke boete. Landen waar winterbanden onder andere verplicht zijn, zijn onder andere:

 • Duitsland

 • Oostenrijk

 • Kroatië

Hoewel winterbanden in Nederland dus niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aanbevolen om bij temperaturen onder de 7°C ze toch te gebruiken. In tegenstelling tot Nederland, zijn in Duitsland winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Wil je zeker weten dat je goed zit? Dan rij je in Duitsland verplicht met winterbanden van oktober tot en met maart.

Bekijk in welke landen winterbanden verplicht zijn

Bij Profile staan we voor kwaliteit. Wij monteren en balanceren banden met de grootste aandacht en vakkundigheid.

Wij bieden je verschillende opties:

 • Pakketprijs montage nieuwe banden 12″ t/m 14″: vanaf 25,00 per band
 • Pakketprijs montage nieuwe banden 15″ t/m 17″: vanaf 28,00 per band
 • Pakketprijs montage nieuwe banden 18″ t/m 23″: vanaf 31,00 per band

De genoemde prijzen gelden voor banden die bij Profile zijn gekocht. Heb je banden elders gekocht en wil je deze graag laten monteren door Profile? Ook dan helpen we je graag! Neem contact op met een Profile bij jou in de buurt en hoor direct wat de kosten hiervoor zijn.

De vanafprijs voor een bandenwissel bij Profile is €42.- voor een volledige set als de band reeds op de velg zit. Afgekort noemen we dit ook wel een bandenwissel op velg.

Ook voor een bandenwissel van zomer naar winter kun je bij ons terecht. Een wissel waarbij de winterbanden en zomerbanden gemonteerd of gedemonteerd moeten worden, kan vanaf €100.- Deze prijs is inclusief balanceren van de banden.

Voor de exacte prijs kun je vrijblijvend contact opnemen met een Profile vestiging in jouw buurt.

 •  Kortere remweg en minder kans op ongelukken onder de 7°C
 • Betere wegligging dankzij zachtere rubbersamenstelling
 • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
 • Meer veiligheid voor jou, de passagiers en mede-weggebruikers
 • Je spaart jouw zomerbanden: deze gaan langer mee